Wie er snel voorbijfietst of -loopt is het misschien nooit opgevallen dat aan de Raalterstraat in het Sallandse Heino al jaren een dorpsboomgaard is. Na een lange tijd van hard werken en ontwikkelen is de tijd van oogsten gekomen.
Nuchterheid, begrip én ambitie gaan hand in hand bij Martin Huiskes
Architect Martin Huiskes van LKSVDD architecten doet wat hij kan om toekomstbestendige gebouwen te creëren, maar loopt tegen de grenzen van de geldende regels en financieringsmodellen aan. Als nuchtere Twent heeft hij ook begrip: “Ik snap die opdrachtgevers ook wel. Maar als we de toekomst serieus nemen, hadden we het roer allang om moeten gooien.”
Harry Boeschoten: 10 jaar lang voor verbinding tussen stad en land
Hoezo bemoeit Staatsbosbeheer zich met natuur in de stad? Deze reactie zal Harry Boeschoten regelmatig gehad hebben toe hij zich vanuit de Groene Metropool-gedachte meldde bij gemeenten en projectontwikkelaars. Nu hij met pensioen is, kijkt hij met een trots gevoel terug. “Deze manier van denken is echt wel geland.”
Overijssel loopt voor met Actieprogramma Toekomstbestendig Bouwen
Met de grote woningbouwopgave die er ligt is het wel zo verstandig om dat zo goed mogelijk uit te voeren. Met aandacht voor andere opgaven als circulariteit, biodiversiteit, klimaat en energie. Met het Actieprogramma Toekomstbestendig Bouwen geeft provincie Overijssel een flinke duw in de goede richting.
De natuurinclusieve missie van Bauke de Vries
De transitie naar een natuurinclusieve, duurzame en klimaatbestendige leefomgeving is niet van vandaag op morgen realiteit. Het is een kwestie van de lange adem. Het is dan ook cruciaal dat de professionals van de toekomst de juiste tools en kennis krijgen om in hun werkzame leven mee aan de slag te gaan. Bauke de Vries probeert zijn studenten op het Saxion al meer dan 30 jaar van de waarde en betekenis van de natuur te doordringen. “We realiseren ons steeds meer hoe belangrijk dat is.”